fbpx

Seats & Beds

Een nieuwe, dynamische look voor de webshop van Seats & Beds

Seats & Beds
Seats & Beds
Seats & Beds

Over Seats & Beds

Seats and Beds is een meubelwinkel uit Antwerpen, gespecialiseerd in zetels en bedden. Met meer dan 300 positieve reviews op Google zijn ze actief in zowel België als in Nederland. Seats and Beds heeft naast hun webshop ook een fysieke winkel in Antwerpen, genaamd De Stunthangaar. Zaakvoerder Muhammet is al meer dan 10 jaar actief in de sector! 

De uitdaging

Muhammet had al een drukbezochte webshop. Deze was echter al jaren niet meer aangepast en was toe aan een complete redesign. Er waren ook enkele features waar Muhammet om had gevraagd, waar ik tot op dat punt geen ervaring mee had. Zo moest de nieuwe website meertalig worden. 

Verder was het alleszins ook geen kleine website. Seats and Beds had destijds meer dan 300 items te koop staan. Omdat deze er destijds allemaal maar werden op gezwierd, moesten alle afbeeldingen geoptimaliseerd worden. Verder moesten ook alle teksten en productbeschrijvingen herschreven worden.

De oplossing

Een nieuwe webshop dat in lijn was met de hedendaagse webdesign trends. De oude webshop was vrij kaal. We moesten een look and feel creëren dat beter paste bij de webshops van tegenwoordig. Meer dynamiek. 

Ik vertelde Muhammet ook dat mensen online minder geneigd zijn om grote bedragen neer te leggen. Een zetel of een bed zou je niet meteen online aankopen voor 800 euro zonder het deftig te kunnen bekijken. Daarom leek het mij handig om een voorschot functie te ontwikkelen waarmee klanten online slechts 10% van het aankoopbedrag moesten betalen. Het overige bedrag zou dan bij levering betaald worden.

Seats & Beds
Seats & Beds

Het resultaat

In minder dan 6 weken heb ik de webshop volledig vernieuwd. Met een nieuwe, dynamischere en hippere look zijn de sales er ook mooi op vooruit gegaan. Mede dankzij de functie waarmee klanten slechts een kleine voorschot moeten betalen. 

Ik heb voor de nieuwe webshop meer gebruik gemaakt van de oranje kleur. Daarnaast heb ik op de homepage ook een unieke slider ontwikkeld om een dynamischere feeling te creëren.

Daarnaast heb ik ook alle producten SEO-matig geoptimaliseerd: denk maar aan afbeeldingen, titels, metabeschrijvingen, breadcrumbs enzovoort.

Muhammet was zeer tevreden met de webshop! Na twee jaar nog steeds mijn grootste klant en fijn samenwerken.

Review

Mijn webshop was toe aan een grote redesign. Ik zocht iemand die vooral snel kon werken, met oog voor detail. Burak heeft mijn webshop op minder dan een maand volledig herontwikkeld en verbeterd. Mijn omzet blijft groeien mede door de continue support van Burak!

Seats & Beds

Muhammet Anil

Zaakvoerder
CONTACT

Start jouw project!

Heb jij een gelijkaardig project in gedachten? Contacteer me voor al je vragen of een offerte op maat!