fbpx
Portfolio

DREAMCHSER.

Een laadtijd van 14 seconden verlaagd naar 1 seconde

Over DREAMCHSER.

DREAMCHSER. is een streetwear kledingmerk uit Antwerpen. Het merk is in 2016 opgestart door zaakvoerder Tarik. In de laatste 5 jaar is het merk een fashiongigant geworden onder jongeren in België en Nederland. Met meer dan 35 duizend volgers op Instagram zijn ze uitgegroeid tot één van de grotere kledingmerken van België. 

DREAMCHSER. inspireert jongeren vooral om hun dromen na te jagen, hoe groot ze ook mogen zijn. Iets waar Tarik zijn lijfmotto van heeft gemaakt.

Dreamchser

De uitdaging

Met een laadtijd van 14 seconden had de webshop van DREAMCHSER. dringend nood aan een complete redesign. Ik deed eerst een analyse van de website en merkte meteen al de grootste boosdoener. Geen enkele afbeelding was geoptimaliseerd voor web. Met een gemiddelde grootte van 1 MB vertraag je je website aanzienlijk. De website en de structuur was niet volledig SEO-matig in orde. Daarnaast wilde Tarik ook een nieuw design dat beter paste bij de huidige visie van DREAMCHSER.

De oplossing

Ik werkte aan een nieuw en strakker ontwerp dat meer gefocust is op conversie en gebruiksvriendelijkheid. Zo heb ik de productpage bijvoorbeeld geoptimaliseerd met meer social proof, USP’s en algemene informatie over het plaatsen van een bestelling. 

Daarnaast heb ik de website compleet in orde gebracht op vlak van SEO, denk maar een titels, metabeschrijvingen, sitemap, linkbuilding, … 

Tot slot heb ik ook alle afbeeldingen één voor één geoptimaliseerd voor een betere laadtijd.

Dreamchser
Dreamchser

Het resultaat

Na alle optimalisaties heb ik de sitesnelheid van 14 seconden verminderd naar 1 seconde! Daarnaast ziet de website er wat frisser uit dan voorheen en zijn alle SEO-technische optimalisaties ook in orde. Zo hebben we bijvoorbeeld de website aangemeld bij Google Search Console. Met een verdubbeling van de omzet is Tarik zeer tevreden over de samenwerking!

Review

Ik ben nu al een jaar klant bij Brakka en ik ben zeer tevreden over de samenwerking. Hij staat 24 op 7 klaar voor grote en kleine problemen en dankzij hem is mijn webshop altijd tip top in orde! Super tevreden van zijn continue support. Dikke merci makker!

DREAMCHSER
Tarik El Zammouri

Zaakvoerder

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Eens kennismaken?

Heb jij een gelijkaardig project in gedachten? Contacteer me voor al je vragen of een offerte op maat!

Burak Caylar